Cartela RFID, Cod, Amprenta

Control Acces cu Cartela RFID, Cod sau Amprenta

Sistemul de control acces este compus din dispozitivul electronic portabil de control acces si software-ul de raportare si configurare acces. Solutia are functie de securitate, prin care se configureaza accesul persoanelor intr-o incapere (pe baza de autentificare cu card RFID, cod numeric sau amprenta. Accesul poate fi restrictionat la nivel de perioada/zi, interval orar sau numar maxim de autentificari.

Accesul angajatilor intr-o incapere sau mai multe se poate face pe baza de autentificare cu oricare din urmatoarele metode:

  • card RFID
  • cod numeric
  • amprenta

Dispozitivele de control acces se instaleaza in dreptul usilor pe care se doreste monitorizarea accesului in incinta. Un dispozitiv electronic controleaza 2 cititoare RFID si/sau senzori de amprenta, dispusi pe ambele parti ale usii.

Optional, pentru a identifica si starea usii (inchis/deschis), este necesara unui senzor magnetic. Optiunea este utila atunci cand sistemul de inchidere al usii prezinta defecte si usa de acces poate ramane deschisa din greseala, reprezentand o problema de securitate. Pentru situatiile in care se doreste identificarea doar intr-o singura directie, se dispune un singur cititor RFID pe o partea a usii si un buton de “cerere de iesire” pe cealalta

Modulele sunt alimentate de la o sursa in comutatie 220VAC/12V care asigura si incarcarea bateriei de backup. Aceasta are rolul de a asigura autonomia de functionarea pe durata unei intreruperi de energie electrica.